Med den nyfødte baby i autostol ud i trafikken

Allerede i den første tid efter fødslen bliver de fleste babyer transporteret i bil og det vigtigt at sikkerheden er i top allerede fra første tur. Men det er også vigtigt at baby ikke sidder fastspændt for længe i autostolen.

Den nyfødte baby kan ikke holde til at sidde for længe ad gangen fastspændt i en autostol og bør ikke sidde mere end 30-40 minutter hver gang. I sjældne tilfælde kan babyen dog godt sidde i stolen i 2 timer ad gangen, men sørg for at holde pauser undervejs. Det er svært for et spædbarn at ændre siddestilling, især fastspændt i en autostol, og ligesom os andre har en baby behov for at ændre stilling ind imellem. Du kan hjælpe din baby til at skifte stilling ved at holde jævnlige pauser og naturligvis få babyen helt ud af stolen i pausen.

Især på de første ture med i barnet i bilen kan det være svært at fokusere på kørslen hvis babyen bliver utilfreds. Hvis det kan lade sig gøre er det en fordel at have en ekstra voksen passager med i bilen som har som hovedopgave at sørge for barnet mens du sørger for kørslen. Hvis du skal transportere barnet alene i bilen bør du undgå at trøste under kørslen, men i stedet holde ind og fokusere på at trøste barnet inden du kører videre. Opmærksomheden skal være på vejen og dine medtrafikanter når du færdes i trafikken. Uopmærksomhed i trafikken kan i værste fald være livsfarligt.