Forsikring i trafikken

Når du bevæger dig i trafikken, så er der altid en risiko – uanset om du er gående, på cykel eller i bil. Og hvis uheldet skulle være ude, så er det vigtigt at du har forsikringerne i orden, så du er fornuftigt dækket. Hvilke forsikringer, der er vigtige for dig som trafikant afhænger af hvordan du færdes.

Ulykkesforsikringen er vigtig uanset, hvordan du færdes

Kommer du ud for en ulykke i trafikken, så er det altid godt at have en fornuftig ulykkesforsikring, der dækker hvis du kommer ud for et pludseligt opstået uheld. Det kan være, hvis du vælter på din cykel eller falder på fortovet. Altså en eller anden pludseligt opstået ulykke, hvor du personligt kommer til skade. En ulykkesforsikring dækker i såfald, hvis du får varige mén af dine skader eller ved dødsfald. Præcist hvordan forsikringen dækker afhænger af mén graden. Du kan læse meget mere om méngrad og ulykkesforsikringer på forsikringsguide.net’s side om ulykkesforsikringer – og mere om mén grader på arbejdsskadestyrelsens méntabel.

Husk børnene

Husk at børn ikke nødvendigvis er dækket af din ulykkesforsikring. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at få dine børn skrevet på din forsikring eller bestilt en særskilt ulykkesforsikring til ungerne.

I bilen

Kører du i bil er situationen lidt speciel, da du her er den stærke trafikant og altid bærer et større ansvar i trafikken. Du er derfor også forpligtiget til at tegne en ansvarsforsikring til din bil. En sådan forsikring dækker skader på andre og andres ejendele, som du måtte være skyld i – have ansvar for. Det betyder altså at den dækker alt andet end dig selv og dine ejendele. Skal du selv være dækket, så skal du sørge for at din forsikring indeholder en dækning af både chauffør og passagerer. Skal skader på din egen bil også være dækket, ja så skal du have fat i en kaskoforsikring. Det er altså med andre ord lidt af en jungle at få styr på dækningen af din bilforsikring, vi anbefaler derfor også at du sætter dig grundigere ind i hvilke muligheder du har for at vælge bilforsikring.

Dine ejendele

Den sidste vigtige forsikringsdækning, når du færdes i trafikken er mærkværdigvis nok din indboforsikring. Det er nemlig sådan at, det er din indboforsikring der skal dækkes skader på dine ejendele i tilfælde af et færdselsuheld. Dvs. at det er indboforsikringen, der dækker skaderne på cyklen og brillerne, hvis du vælter på cyklen. Så sørg også for at sikre dig at du har tegnet en god indboforsikring.